Det siste blogginnlegget

Å skrive dette blogginnlegget, det siste blogginnlegget, gjør meg både trist og glad om hverandre. Internshipet i Mana har gitt meg mer enn jeg noen gang hadde forventet. Selv om min siste arbeidsdag som intern er over, føler jeg meg ikke i nærheten av ferdig med Mana.

Det sies at en intern går gjennom fire utviklingsfaser i løpet av et internship. Disse fasene er forventingsfasen, utforskningsfasen, mestringsfasen og avslutningsfasen. Jeg vil derfor benytte siste blogginnlegg til å oppsummere min utvikling gjennom internshipet i Mana. Fra start til slutt.

 

Forventinger til internshipet

Før internshipet startet ble jeg invitert på bedriftens første teammøte etter ferien. Jeg hadde mange forventninger og undret over hva de ansatte forventet av meg. Gikk de ut fra at jeg hadde undersøkt bedriften på forhånd? Måtte jeg kle meg formelt? Hva om jeg ikke har noe å bidra med? Tankene gjorde meg så nervøs at jeg vurderte å ikke komme. Men jeg ønsket å gi de ansatte et godt førsteinntrykk og bestemte meg for å delta på møtet. Da jeg kom på kontoret ble jeg møtt av en stor klem. Det roet nervene veldig. I begynnelsen skjønte jeg ikke hva de snakket om og jeg begynte å tvile på egen kunnskap. Men så skiftet temaet over til kampanjeplanlegging. Jeg deltok aktivt i idemyldringen og kom med innspill. Det ble tatt godt imot av Line og jeg fikk utrolig hyggelige tilbakemeldinger. Fra det øyeblikket satte jeg som mål at jeg gjennom hele internshipet skulle gjøre mitt beste, ved å være positiv og i forkant. Jeg ville være den nysgjerrige og gå inn for det jeg gjorde, helhjertet.

De første dagene i internshipet var jeg like spent hver dag jeg kom på kontoret. Jeg ønsket å ta del i alle prosesser og det var en fryd å bli tildelt flere arbeidsoppgaver. Jeg var usikker på egen kreativitet og kunnskap, som førte til at jeg ofte henvendte meg til Line for å få bekreftelse. Alle spørsmålene mine ble besvart, men jeg fikk beskjed om at hun stolte på meg og ønsket å gi tilbakemelding når arbeidsoppgaven var ferdig. Tilliten hun viste meg føltes godt. Etter noen uker ble jeg tildelt større arbeidsoppgaver. Ikke bare for Mana, men jeg fikk oppdrag for noen av kundene også.

 

Følelse av progresjon og mestring

Ettersom tiden i internshipet gikk begynte jeg å se resultater av arbeidet jeg hadde investert i bedriften og jeg følte mestring i eget arbeid. Usikkerhet jeg satt med i begynnelsen hadde forsvunnet og jeg stolte på egen kreativitet og kunnskap. Oppgavene jeg utførte hadde plutselig betydning for bedriften. Jeg elsket rushet som var på kontoret. Det gjorde at jeg virkelig følte at jeg var ute i arbeidslivet. Jeg kunne relatere meg til filmer jeg tidligere hadde sett, der man som intern arbeider hardt for å oppnå suksess og bygge seg oppover i arbeidslivet.

Foto har alltid vært en av mine store interesser. Jeg elsker å leke med innstillinger og ulike vinkler for å skape stemning i bildene. En ting jeg lenge har hatt interesse for men ikke har mestret, er filmproduksjon. Gjennom internshipet har jeg fått prøve meg frem og virkelig blitt utfordret på dette området. Line har gitt meg flere filmoppdrag. For hvert eneste filmopptak, har jeg utviklet ferdighetene mine. Det har vært utrolig gøy å se progresjon i arbeidet mitt og følelsen av mestring har vært helt fantastisk.

 

Avslutningsfasen

Etter 13 uker i Mana har usikkerheten jeg satt med i starten forsvunnet. Jeg har lært å stole på egen kreativitet og å utfordre meg selv ved å gå utenfor komfortsonen. Det hadde ikke vært foruten et så godt team. Det har vært en fryd å komme på kontoret hver eneste dag. De ansatte har inkludert meg på alle områder og gjort meg til en del av teamet. Oppfølgingen og kunnskapen de ansatte har delt, har gjort at jeg i dag sitter igjen med verdifull erfaring. Jeg føler at jeg har lært utrolig mye på svært kort tid. Ved å ha blitt tildelt utfordrende oppgaver, har jeg utviklet ferdighetene mine og tilegnet ny kompetanse.

Jeg skal ærlig si at det ikke har vært enkelt å arbeide som intern i en gründerbedrift. Det har vært hektiske perioder, der jeg har opplevd frustrasjon og stress. Som student er man gjerne ikke vant til å ha ansvar i så stor grad og det kan til tider bli flere arbeidsoppgaver på en gang. Men mestringsfølelsen man sitter igjen med når man får det til: den overgår alt. Ved å sette opp en tydelig oversikt over jobb, eksamen og internship, har jeg fått kontroll over timeplanen og dempet stresset. I tillegg har det hjulpet å dele uro og tvil åpent med de ansatte. Det er viktig å være ærlig når man føler at det er for mye å gjøre. Her har Line beroliget meg og vært en utrolig god lytter.

 

Et nytt kapittel

Det har vært utrolig gøy og ikke minst lærerikt å kjenne på hvordan det er å være i arbeidslivet. Læringskurven har vært høy og jeg har lært noe nytt hver dag. Det som har vært spesielt gøy ved å arbeide i Mana, er at de tilbyr et bredt spekter av tjenester. Dette har gitt meg muligheten til å prøve ulike arbeidsoppgaver og utfordre meg selv. Line har latt meg arbeide med innhold i sosiale medier, kampanjeplanlegging, strategi og innsiktsarbeid. Jeg er utrolig takknemlig for mulighetene jeg har fått og angrer ikke på et sekund på at jeg valgte Mana. Nå som internshipet mitt er over, er jeg er klar for nye utfordringer og er stolt av å si at jeg offisielt er en ansatt i Mana. Jeg klarer nesten ikke å vente med å komme i gang og gleder meg til første arbeidsdag som ansatt.

 

Camilla

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *