Hvordan lage ikoner høydepunkter på Instagram

Instagram har mange muligheter når det kommer til kommunikasjon og er den kanalen som vokser raskest – i global målestokk. Høydepunkter på Instagram er en super måte å dele viktig informasjon om bedriften din, direkte i profilen. En såkalt mini – showoff av hva bedriften leverer og står for. Vi har derfor lyst å hjelpe deg med hvordan du kan lage ikoner til høydepunktene på Instagram. 

 

Derfor burde bedrifter bruke høydepunkter på Instagram

Ettersom høydepunkter er plassert under bioen i profilen din, er dette det første følgerne dine ser. Det gjør det til et mektig verktøy, som gjør at din bedrift kan plassere relevant innhold øverst i profilen. En story forsvinner etter en viss tid, og ved å arkivere historiene dine i høydepunkter, tar du vare på viktige instagramstories i mer enn 24 timer. Highlights vil ligge synlig for alltid. Dette gjør at du kan tenke strategisk, og dele inn høydepunkter etter temaer som er viktig for bedriften. (Pass også på å rydde litt innimellom og fjerne det som ikke lengre er aktuelt.)

 

Hvordan lage ikoner til høydepunktene dine

Det finnes mange måter å lage ikoner til høydepunkter, og vi benytter Adobe sine programmer. I vårt eksempel benyttes Photoshop. Ikoner kan man enten lage selv eller laste ned fra nettet. Det finnes mange nettsider som tilbyr gratis ikoner, men her er er det viktig å sjekke lisensen på forhånd. I noen tilfeller må man kreditere designeren eller nettstedet dersom man benytter et ikon. Bruk også litt tid på å finne rett farge/font og stil som passer bedriftens identitet.

I vårt eksempel, lager vi høydepunkter for et kommunikasjonsbyrå. Kategoriene er som følger: oss, tips, foredrag og tjenester.

 

Dersom du ikke har Adobe – programmer

Hvis du ikke har tilgang til disse programmene, kan vi anbefale Canva. Et enkel og oversiktlig program som passer perfekt til å lage ikoner. Å opprette bruker på Canva er gratis, og du kan benytte nettsiden eller laste ned en app. Du kan også oppgradere lisensen for å få tilgang på et større utvalg av maler etc. Canva er fantastisk dersom du ikke har designerekspertise, og enkelt å lære seg, Anbefaler deg å ta en titt. Her kan du både arbeide fra mobilen, nettbrettet og fra PC/MAC.

 

Lykke til med å lage highlights, og ta gjerne kontakt med oss om dere trenger hjelp 🙂

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *