Fra student til intern

Fra student til intern – en kjempereise!

Hei! Johanne og Vegard her. Vi tar Bachelor i digital kommunikasjon og markedsføring ved Handelshøyskolen BI. Frem til jul hadde vi internship hos Mana Communication, og i bloggen vår, «fra student til intern», kan du lese mer om hvordan den reisen gikk. Vi gledet oss veldig til å bruke kunnskapen og teori vi hadde tilegnet oss gjennom 2 år på studiet. Innfridde internshipet forventningene vi hadde? Fikk vi relevante oppgaver og knagger å henge teorien på? Les videre

 

 

Første uken var det mye å sette seg inn i. Alt var nytt, og vi brukte de første dagene på å bli kjent med gjengen og arbeidsoppgavene vi senere skulle utføre. Det var flere nye programmer vi måtte lære oss; administrative, prosjektverktøy, samt sosiale medier og publiseringssystemer. Etterhvert som ukene gikk fikk vi mer og mer kunnskap om både Mana, merkevarebygging og sosiale medier. Ved oppstart hadde vi et forventningsmøte med leder og grunder, Line C Rolfsnes. Dette hjalp oss videre i retningene vi valgte. Vi oppdaget tidlig hvilke arbeidsområder vi var interesserte i, og endte med å fokusere på forskjellige felt.

Vegard fant sitt favorittfelt innen analyse, Google annonsering og søkeord optimalisering. «Interessen oppstod under opplæringen i Google Ads, som jeg syns var både interessant og gøy å jobbe med. Selve analyseringen var litt tørt å jobbe med til tider, men interessen min balanserte det godt.»

“Det har vært spennende å få se hvilken effekt forskjellige søkeord har på resultatet, og hvor stor effekt markedsføring på sosiale medier gir.”

Johanne på den andre siden ble raskt glad i innholdsproduksjon. «Jeg startet med litt innhold for Mana før jeg senere fikk bidra med innhold til kunder som blant annet Safa of Norway og Sletten Senter. Jeg har jobbet mye med Reels på Instagram og synes det er en fin måte å få utløp for det kreative.»

“Jeg synes prosessen fra idé til ferdig produkt er veldig spennende”

Samspillet med de andre ansatte

Før internshipet var vi spente på hvordan vi ville komme overens med de andre som jobber i Mana. Vi syns begge to at det i begynnelsen var skummelt og nytt, men det tok ikke lang tid før kollegaer ble til gode venner. Vi har blitt tatt veldig godt imot og alle har hjulpet til med forskjellige arbeidsoppgavene gjennom perioden.

“Det er alltid noen som setter sine arbeidsoppgaver på vent for å hjelpe oss, det har betydd mye for vår utvikling i Mana”

Hver fredag samles vi til felles lunsj på pauserommet hvor vi snakker om alt fra uken som har gått, planer i helgen,  til de beste seriene på Netflix. Dette har gjort det enkelt å bli godt kjent med de andre. Vi er enig om at det er en veldig fin, kunnskapsrik og morsom gjeng som vi kommer til å savne.

Hvordan gikk reisen fra student til intern?

I begynnelsen av Internship-perioden skrev Johanne og Vegard hvert sitt blogginnlegg. Siden den gang har de utviklet seg mye og tilegnet seg god og praktisk erfaring innenfor digital markedsføring. De har vært med ut «i feltet» til kunder, på foto-oppdrag, analysert kampanjer og annonser, deltatt i workshops og produsert masse innhold. De har også deltatt foran kamera på film for ene kunden vår.

“Vi har lært mye på kort tid og at selvstendighet og initiativ oppmuntres.”

Vi har trivdes veldig godt i Mana Communication og er takknemlig for tilliten Line og resten av gjengen har gitt oss.

  • Har dere noen klare favorittprosjekter eller arbeidsoppgaver dere har gjennomført?

“Det er vanskelig å velge ett, men det måtte nok blitt en Safa reel som gjorde det veldig bra! Line valgte til og med å kjøre den som annonse, så det syntes jeg var veldig gøy. Utenom det så liker jeg å sitte å jobbe i Canva med ulike formater og prøve meg fram.” – Johanne

“For meg så må favoritten være rapportene jeg lagde for kundene. Selve jobben var krevende i lengden, men tilbakemeldingene fra kundene på de og innsikten jeg selv fikk gjorde opp for det. Det har også vært veldig gøy å prøve meg på de kreative oppgavene siden jeg fikk utfordret meg selv.” – Vegard

 

Masse lykke til videre med innspurten og levering av Bachelor. Hele Team Mana setter stor pris på dere begge to, og takker for en fin tid sammen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *