Klargjør påskens publiseringer på Later

Lag din timeplan for sosiale medier på Later

Elsker du å holde din «instafeed» eller Facebook profil oppdatert, men trenger en liten pause i påsken? Ja, da bør du lese våre tips til hvordan du kan bruke Later.

Later… Hva er det?

Later er en Web – side på nett, eller en applikasjon til mobilen du som markedsfører, kreatør eller privatperson kan bruke for å gjøre «livet litt lettere». På denne siden kan du opprette innlegg til Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter. Med andre ord «en timeplan for sosiale medier». Vi i Team – Mana skal forklare hvordan du enkelt kan gjøre dette på Instagram. ( For planlegging av Facebook – publiseringer, anbefaler vi andre verktøy evt. Facebooks egne planleggingssystem.) Les videre om du vil forenkle jobben din på Instagram! 😀

Later – «Et lettere liv på Instagram»

Planlegg publiseringer på Instagram

Før publisering av innlegg på Instagram, må du planlegge og legge en god timeplan på Later. Dette gjør du ved å laste opp bilder eller videoer fra din pc eller mobil. Her kan du også bruke bildeskyene Google Drive og Dropbox dersom du ønsker.

Deretter er det bare å plassere innleggene hvor du ønsker i kalenderen på Later med en enkel «Drag + drop» funksjon. Når du skal velge tidspunkt for publisering, anbefaler vi å ha innsikt om når deres målgrupper er aktiv på Instagram. Her kan du via innstillingshjulet «huke av» for beste tidspunkt for å «poste» et innlegg. Dermed oppstår fargede felt for «best publiseringstid» som er beregnet utfra din bruker. (Dette gjelder betalt plan på Later.) Bildet under er et eksempel på hvordan en timeplan kan se ut.

«Drag + drop» – Enkelt og greit!

Når du har planlagt tidspunkt for publisering, kan du gå inn på innlegget for å redigere med tekst, klipp etc. Vi anbefaler å bruke branded hashtags på Instagram, gjerne «tagge» mennesker og velge lokalisering. Dette forbedrer algoritmene. Har du betalt versjon av Later, kan du få hjelp til å velge hashtags som passer for din brukerkonto. Velg «hashtag suggestions». som er rett under tekstplasseringen. (Ps: Bruk sunn fornuft, da disse anbefalingene ikke alltid passer. Bruk heller ikke for store hashtags eller banned hashtags.)

Er du fornøyd med innlegget? Ja, da er du ferdig. Velg automatisk («auto») publisering der dette er mulig. Dette er en enkel løsning, og veldig «digg» nå som påskeferien er rett rundt hjørnet. For karuseller, stories og avlange bilder, er dette ikke mulig å velge som automatisk. Da vil du istedet få opp en notifikation som varsler om at innlegg skal ut. Valget «notifikation» er også ideelt dersom du ønsker å redigere litt senere, eller oppdatere med dagsfersk info den dagen innlegg skal ut. NB: Husk å lagre ditt innlegg ved å trykke «Save», slik at du kan ta påskeferie!

TIPS: Lag en plan med de innlegg som varsles, slik at du vet når du skal sjekke telefonen din. Og forsterke gjerne viktige budskap på tvers av kanaler, men i ulik innpakning.

«Drag + drop + Save» = Påskeferie!!

Lag en estetisk «insta – feed»

Er du også en av de som elsker detaljer, og som mener at «insta – feeden» bør se bra ut? Da kan du også gå inn på «preview» og lage deg en estetisk forhåndsvisning til hvordan «feeden» kan se ut på din mobil. Her er det også en «drag + drop» funksjon til bilder og videoer. Sjonglere og omorganisere dine publiseringer, slik at din totale «insta – feed» ser bra ut.

Omorganiser dine bilder for en «insta – feed on fleek»

Endelig- påskeferien klar på Later!

Nå som du har fullført våre tips til å planlegge publiseringer i Later, kan du med glede ta 100 % påskeferie på sosiale medier. Later publiserer dine innlegg for deg. Dette er en stor fordel for deg som ønsker å benytte mer tid sammen med familien fremfor å bruke påsken med litt jobb. Dette skaper arbeidsglede og positivitet når alle kan «lade batteriene», reise hjem, dra på hytten eller slappe av med familien. Samtidig sikrer det synlighet i sosiale medier i en høytid der mange bruker mer tid i sosiale medier. Lykke til 🙂

Vi i Team – Mana ønsker dermed alle sammen en riktig God Påske! 💛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *