Hvorfor bruke video i markedsføringen?⁠

Bare på Facebook gikk vi over 2 billiarder(1) videoviews i 2019, og Tik Tok er basert kun på videomateriell. Video vokser i popularitet, og har blitt en sentral del av bedrifters mediemiks og strategi. Det er det god grunn til! Vurderer du å implementere video som en del av bedriftens markedsstrategi? Vi gir deg fem gode grunner til hvorfor du burde bruke video i markedsføringen.

1. Vi foretrekker video

Undersøkelser viser at video foretrekkes fremfor tekst og bilder. Video er enkelt å fordøye, og har en overlegen evne til å engasjere og påvirke oss emosjonelt. Kommunikasjon basert på emosjon og følelser er mer effektivt enn rasjonelle argumenter. Følelser selger rett og slett mer.

2. Video formidler historier

Hva er vel bedre til å formidle en god historie enn video? Og ypperlig for å vise frem produkter på en kreativ måte. Vil dere satse på video fremover? Da er det flere valg å ta. Skal videoen være lang eller kort? Hvilken formidlingsevne skal du bruke? Ønsker du et oppstilt og pyntet uttrykk, eller skal videoen være realistisk og ekte? Skal du bruke humor som virkemiddel, eller kanskje folkelighet? Dette vil variere avhengig av hva du ønsker å oppnå med videoen. Det viktigste er at den forteller en historie målgruppen din ønsker å få med seg. Ellers forsvinner videoen i den konstante strømmen av visuelt materiale som publiseres på sosiale medier. Planlegging er en viktig nøkkel for å lykkes med satsningen. Når dere vet hvorfor dere skal bruke video, og hvordan, er det bare å sette igang.

Mana på filmoppdrag for Sletten Senter.

3. Sosiale medier prioriterer video

Sosiale medier og søkemotorer foretrekker video, og prioriterer dette i sine algoritmer. En bedrift har større sannsynlighet for å havne på førstesiden av Google dersom den er god på å bruke video på nettsiden. En nettside som inkluderer video i innholdet slår bedre ut med tanke på SEO, såfremt andre faktorer som titler, meta og lastetid er tatt høyde for. Dermed kan det bidra til å øke bedriftens Google-rangering. Om du har laget en engasjerende video, vil den også få god dekning organisk i sosiale medier.

4. Video gir økt ROI

ROI betyr Return of Investment. Det er et uttrykk for hvor mye man får igjen for investeringer. Selv om foto kanskje er enklere å publisere, lønner det seg stort å benytte video. Dessuten kan smarttelefonen din lage ganske anstendige videoer. En annen god nyhet er at videoene dine ikke trenger å være perfekte. Det er innholdet som betyr noe. Vi i Mana har nettopp lansert en ny tjeneste: Videoklipping til sosiale medier. Dette betyr at vi sammen med deg legger en plan for det dere ønsker å formidle. Dere tar selv opp videoklippene som står på en shotliste, og sender oss dette. Deretter setter våre klippere sammen materiellet til et profesjonelt uttrykk ved bruk av våre verktøy, teksting, musikk etc. Kostnadseffektivt og enkelt, med et fint sluttprodukt som resultat.

5. Video appellerer til mobilbrukere

Mesteparten av aktiviteten i sosiale medier foregår på mobilen. Derfor er det viktig å tilrettelegge markedsføringsaktivitetene til mobilformatet. Mye av aktiviteten foregår på farten, eller når vi skal sjekke noe raskt. Da vil de fleste foretrekke korte videoer fremfor å lese lange tekster. NB: I snitt er det kun 15% som ser video med lyd. Husk å tekste videoene dine.

Vi hjelper deg gjerne

Det er mange typer videoer å velge mellom, og det er mange valg å ta. Enten du trenger hjelp til planleggingen, produksjon av filmen, videoklipping eller deling i sosial medier, hjelper Mana Communication deg gjerne. Ta kontakt for en uforpliktende prat via mail eller telefon

Her kan du se hvordan vi valgte å benytte video i markedsføring til Sletten Senter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *