Facebook tar grep mot falske nyheter

I løpet av høsten er det varslet at Facebook vil ta grep for å unngå spredning av såkalte «fake news». Tidligere har man kunnet endre både tittel, beskrivelse og bilder på linker man legger ut på Facebook, men denne muligheten skal nå fjernes.

Mana - Fake news
Slik kan du endre både bilde, heading og beskrivelse til å vise hva enn du vil at folk skal tro artikkelen handler om. (Teksten er altså redigert og skal ikke tas seriøst).

Denne muligheten har vært kjærkommen for mange markedsførere, da det ofte er mulig å lage en langt bedre og mer forklarende tekst selv enn hva som opprinnelig står der. Samtidig er dette en mulighet som i lang tid har vært misbrukt av folk som ønsker å spre falske nyheter, og det er derfor (etter vår mening) et nødvendig steg å ta.

Løsningen for deg som linker til egen web, er å sørge for at metateksten og bildet som hentes automatisk fra Facebook er relevant og oppdatert.

Slik ser linken ut uten redigering. Både overskrift, beskrivelse og bilde er hentet fra egen web.

Hva betyr dette for deg?

Dersom du allerede har lagt klar publiseringer med endring i bilder, tittel og/ eller tekst etter den datoen dette trer i kraft her hjemme, vil utseende og publisering på Facebook endres til opprinnelig URL. Les mer om dette HER

Verifiserte nyhetssider får «spesialbehandling» og får tilgang på verktøy for å fortsatt kunne foreta slike endringer. Denne endringen omfatter altså ikke disse. Endringen vil heller ikke sikre useriøse nettsteder i å publisere Fake  News( dessverre).

Tips: Sett inn ønsket URL i Facebook Debugger for å se hvordan dette vil fremstå i oppdateringen: Facebook Tools Debug

Vi elsker godt innhold, og nå vil kanskje innholdet man finner på Facebook være mer relevant. Vi forstår at det må tas grep for å stoppe spredning av Fake News, selv om alle profesjonelle markedsførere nå går glipp av en god mulighet til å optimalisere hver enkelt post mot det budskap som ønskes formidlet. ( tror også dette kan være smart å få innført før årets valgkamp tar til for fullt i Norge) Vi håper og oppfordrer alle til å være egne redaktører og gjøre litt kildesjekk/ være kritiske til innhold som leses før dette deles videre.

 

Kontakt oss gjerne om du ønsker hjelp til å endre bilder, innhold og metabeskrivelser på nettstedet ditt.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *