10 tips til å få bedre bilder

Visuelle virkemidler er viktig for å synes i mengden og øke engasjement. Ønsker du å skape en wow-effekt i bildene dine? Vi har samlet 10 tips til hvordan du kan få bedre bilder.

Høyre & Venstre: innebygd app på mobil Midten: Snappseed (IOS & Android: Gratis)

Cropping & rotation

Dette kan komme som en selvfølge for mange, men beskjæring har veldig mye å si for bildet ditt. Dette kan man få til enten fra den innebygde appen på telefonen, eller en gratis app kalt Snapseed. Kutt ut unødvendig støy og rett opp fotografiet for den ultimate looken!

Forbedre fargen på bildene dine

Enten du ønsker å jevne ut fargene for en mer nøytral look, eller få spesifikke objekter til å virkelig poppe, er fargejustering essensielt for jobben. Både den innebygde appen på telefonen, og Snapseed har alternativer for fargejustering. I tillegg til photoshop og Lightroom.

TouchRetouch (IOS & Android: kr19,99,-)

Fjern uønskede elementer fra komposisjonen

Om det er en lysstolpe i veien eller en person som photobomber bildet ditt, trenger du ikke nødvendigvis å vente til du kommer hjem for å fikse i feilen. For en liten slant, kan man skaffe seg en app som heter TouchRetouch, spesifikt designet for å kutte ut ledninger, stolper, eller-hva-det-måtte-være uten å beskjære store deler av bildet ditt.

Endre perspektivet for å skape perfekt geometri

Med Snapseed kan man også endre perspektivet på objekter for å skape geometri, noe øyet er veldig god på å fange opp. Dette er brukbart hvis du tar bilder av arkitektur – spesielt høye bygninger – og ønsker at perspektivet ikke har et forsvinningsngpunkt, men heller at gjenstandene ser ut til å bli tatt rett forfra.

Bruk svart/hvitt for bildene dine

Noen ganger er mindre, mer. Ved å konvertere til svart/hvitt flytter du fokuset til elementene i bildet, istedenfor fargebruken.

Rediger deler av bildene dine

Elsker forgrunnen, men er misfornøyd med bakgrunnen? Ved å bruke Snapseeds maskeringsverktøy er redigering av bare deler av bildet ditt en dans på roser! Bakgrunn i svart/hvitt med hovedelementet i knæsje farger, eller gjør solnedgangen sterkere med forgrunnen uendret; bare fantasien setter grenser.

Tadaa HD (IOS: Gratis)

Fjern distraksjonene i bakgrunnen

Ved å dimme klarheten på bakgrunnen, vil elementene i forgrunnen stå mye bedre ut. En kjempegrei teknikk å ha under beltet på bilder av blomster eller portretter hvor bakgrunnen har mye støy. Tadaa HD gir deg muligheten til å blurre deler av bildet ditt. Men hvis du ønsker å fjerne bakgrunnen helt, er Superimpose det rette verktøyet for deg.

Superimpose (IOS: kr19,99,-)

Skap stemning med tekstur

Er bildet ditt kjedelig? Bruk tekstur, da vel! Ved å legge på en kornete tekstur over et bilde av en falleferdig bygning, vil man få følelsen av at bygningen er mye mer mystisk enn det den faktisk er. Selvfølgelig bør man bruke tekstur med måte, og helst kombinere det med andre apper som Snapseed for å ta bildet ditt til et høyere nivå.

Bruk layers til å kombinere bilder

Superimpose er også fantastisk for å legge elementer over andre bilder. The sky’s the limit når du først prøver deg ut på appen!

Kreative bildemanipulasjoner

Lek deg frem med en ekstra måne, putt inn fugler som ikke var der før, jevne ut bølgene i havet, eller endre dagbilde til natt. Så lenge du bruker kreativiteten, er ingenting umulig! App-eksempler kan være Superimpose, LensLight, Reflect, Alien Sky, og så videre. Finn ut hva som fungerer best for akkurat ditt bilde.

Alle disse tipsene, pluss mye mer, kan man lære seg. Ta kontakt for mer informasjon. Ønsker du flere tips? Vi har tidligere skrevet et blogginnlegget om hvordan ta gode mobilbilder. Du kan lese det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *